Paniekaanvallen

PANIEKAANVALLEN

– Staat je paniek niet in verhouding met de omstandigheden?
– Heb je hierbij lichamelijke reacties als sterk zweten, hartkloppingen, duizeligheid, benauwdheid of hyperventilatie?
– Ben je aanhoudend bezorgd over een volgende paniekaanval?

Wat is een paniekaanval?

Een paniekaanval is een uiting van intense angst, die meestal plotseling begint en niet erg lang duurt (meestal enkele minuten tot een half uur). Bij een aanval kan het effect zichzelf versterken: hoe erger de paniek, hoe meer de persoon overtuigd raakt van de ernst van de situatie, waardoor de paniek nog groter wordt.

Signalen die kunnen duiden op paniekaanvallen

Paniekaanvallen worden gekenmerkt door lichamelijke reacties als beven, sterk zweten, pijn in de borst, hartkloppingen, duizeligheid, misselijkheid, tintelend gevoel (meestal in handen of benen), benauwdheid en hyperventilatie. Een paniekaanval gaat vaak gepaard met de angst om flauw te vallen of dood te gaan.

De behandeling van een laag zelfbeeld in therapie

Het proces wordt over het algemeen onbewust, intern door de persoon zelf in gang gezet. Juist door na te gaan hoe dit voor jou werkt vergroot je je bewustzijn, wat de eerste stap is om weer grip te krijgen op de paniekaanvallen. Het kan aan te raden zijn om een arts bepaalde medische klachten te laten onderzoeken en een eventuele ziekte uit te sluiten.
Verder sta je bij therapie voor paniekaanvallen stil bij wat er onder de paniekaanvallen zit, vaak is dit angst. Juist door hier aandacht voor te krijgen en je onderliggende probleem te verwerken zul je ook in staat zijn je paniekaanvallen te verminderen of te laten verdwijnen.

BEHANDELING PANIEKAANVALLEN IN THERAPIE BOXTEL | BEHANDELING PANIEKAANVALLEN IN THERAPIE SCHIJNDEL | BEHANDELING PANIEKAANVALLEN IN THERAPIE SINT-MICHIELSGESTEL | BEHANDELING PANIEKAANVALLEN IN THERAPIE VUGHT